Oportunitati pentru tineri prin Erasmus+!

Proiectele finantate prin programele Erasmus+ reprezinta o oportunitate pentru cei ce doresc sa isi dezvolte cunostintele personale si profesionale pe anumite tematici, cu ajutorul educatiei formale sau non-formale, dupa caz.

Ce este Erasmus+?

Erasmus+ inseamna multe pentru cei care au beneficiat de aceste programe: educatie, mobilitate, youth exchange, training course, EVS si lista poate continua. Practic, Erasmus+ reprezinta o umbrela foarte mare ce acopera cheltuieli eligibile pentru desfasurarea acestor activitati.

Un exemplu elocvent este descris mai jos. Oricine indeplineste criteriile de selectie, care sunt destul de permisive de altfel, poate aplica si deveni “castigator”!

In luna mai a acestui an, a avut loc TC “Up & Out” desfsurat in Cipru, proiect organizat de Asociatia OTI, in parteneriat cu Yellow Shirts si finantat prin programul Erasmus+, a carui tema principala a fost problema angajarii tinerilor.

Cum accesez programele Erasmus+?

Pentru cei care nu au fost niciodata implicati intr-un astfel de proiect, o prima recomandare ar fi sa acceseze grupurile specifice unor astfel de activitati si sa aplice la call-urile facute pe aceste platforme.

Una din organizatiile ce posteaza aceste anunturi de participare, este Asociatia Yellow Shirts. Spre deosebire de alte organizatii de tineret, Yellow Shirts nu percepe nicio taxa de participare, cum multe alte organizatii o fac, insa vei avea anumite responsabilitati, odata cu participarea ta in proiect.

Dupa ce ai fost selectat, iti vor fi prezentate detalii, iar daca ideea participarii iti surade, nu ramane decat sa fii unul din norocosii ce isi va face bagajele si vei porni intr-o calatorie de neuitat!

Cazarea, mesele si transportul (in limitele impuse de calculatorul de distante Erasmus+) iti vor fi decontate in timpul sau dupa desfasurarea proiectului.

Ce presupune participarea mea in programul Erasmus+?

Obligatia ta este de a participa la toate activitatile impuse de programul proiectului, de a fi activ, de a relationa cu participantii sau localnicii intr-un cadru non-formal si, evident, de a te distra alaturi de un mediu multinational! Vei descoperi noi informatii si oportunitati la fiecare pas.

Daca te-am facut curios si vrei sa stii mai multe despre programele Erasmus+, poti lasa un mesaj la acest articol si o echipa de specialisti (da, specialist J) iti vor raspunde cu placere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *