O destinatie cu adevarat surprinzatoare: Canakkale, Turcia

Pentru cei care doresc o experienta unica, in care sa cunoasca Turcia fara a parcurge tara in lung si in lat, va recomandam de aceasta data provincia Canakkale din nordul Marii Egee.

Canakkale

Localizare:

Situata la aproximativ 500 Km de Istanbul de unde se poate ajunge cu masina in aproximativ 6 ore sau cu avionul in mai putin de 1 ora. Canakkale va surprinde in mod placut fiind o locatie unica din Turcia cu influente Asiatice dar si Europene deopotriva. Aeroportul din Canakkale este situat la 3 Km distanta fata de oras. Orasul Canakkale, situat in partea de sud (Asiatice) a stramtorii Dardanele  ofera nenumarate atractii, fiind cel mai apropiat oras de Troia antica.

Provincia cu acelasi nume are teritorii pe ambele continente, cel European si Asiatic. Feriboturi fac trecerea dintr-o parte in alta in aprox. 40 de minute.

Scurt istoric:

Canakkale este cunoscuta pentru istoria sa, Batalia de la Gallipoli din 1915 fiind de importanta isorica insemnata, atunci cand Marea Britanie si Franta au incercat sa puna stapanire pe imperiul Otoman si au dorit sa isi croiasca ruta spre Rusia prin stramtorea Dardanele. Flota Royala a avut pierderi semnificative la acea vreme datorita impunerii otomane si flotei germane. In zilele noastre, cimitirele ridicate in memoriam, mausoleul si steagul turcesc ambele  de dimeniuni colosale, amintesc de la mare distanta de acele vremuri.

Troia Horse

Must see in Canakkale:

Campusul universitar Onzekis Mart Univeristy cu 12 facultati, Esas 17 Burda Mall cu toate brandurile de renume, bazarul cu suveniruri din centrul orasului, strada cu aur, magazinele, navele atat cele comerciale cat si de croaziera, celebrul cal troian din filmul Troia cu Bradd Pitt, arhitectura, peisajele, cultura, traditiile, populatia, mancarurile specifice, cafeaua de orhidee, locatiile exclusiviste si atmosfera graitoare sunt doar cateva din atractiile acestei considerabile provincii ce merita cu desavarsire vizitata.

Evenimente importante in Canakkale:

Innotul peste Hellespont din Eceabat (partea Europeana a provinciei) Alerg pentru Pace, maraton cu premii substantiale, sunt evenimente organizate in fiecare an. Multe alte activitati culturale completeaza aceste obiceiuri ale provinciei.

Anzac Hotel Canakkale

Cazarea in Canakkale:

Locatiile unde se poate inopta sunt diverse, insa recomandam lanturile de Hoteluri ANZAC, unde preturile sunt atractive iar conditiile si serviciile sunt peste asteptari. Situat chiar in centrul orasului,langa Turnul cu Ceas, la 3 minute de mers pe jos din port, va vor face clipele petrecute aici de neuitat, existand posibilitatea de a avea camere cu vedere la mare. Mai multe detalii despre aceasta locatie puteti gasi la www.hotelanzac.com

Costurile tuturor acestor placeri sunt aproape de neluat in calcul, multe produse si servicii fiind mai ieftine decat cele gasite la noi in tara. Insa naturaletea si trairile de aici sunt de neegalat! Timpul petrecut la terasa cu vedere la mare band un ceai cu traditie (ce costa mai putin de 1 lira turceasca) sau o cafea turceasca la ibric, ori o bere traditionala sau un cocktail ales, va vor delecta si rasfata cu siguranta toate simturile.

Canakkale TurkeySunt multe de adaugat in cadrul acestei vizite de vis, insa ce este aproape sigur este dorinta de a te intoarce si de a ramane in aceasta lume neatinsa parca de griji si fel de fel de influente.

Pachete personalizate, modalitati de transport si mai multe detalii despre provincia Canakkale puteti primi accesand:

www.mojitotravel.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *