In vizita prin Malta!

Cei care planuiesc o vizita in Malta au facut o alegere perfecta, mai ales daca sunt pasionati de soare, cultura si, de ce nu, rasfat.

Ce trebuie sa stii despre Malta?

Situata in Marea Mediteraneana, destul de asemanatoare ca si atmosfera, clima si infrastructura cu o alta insula superba, Cipru, despre care vom vorbi cu ocazia unui alt articol, Malta ofera momente minunate, fie prin razele calde ale soarelui ce sunt prezente mai tot timpul anului, fie prin traditia si istoria vasta pe care o are de impartasit. Limba malteza este derivata din araba, italiana si engleza, Malta fiind situata in sudul Siciliei si apropiere de Tunisia. Majoritatea maltezilor vorbesc limba engleza, asadar, daca aceasta limba va este cunoscuta nu veti avea vreo problema de comunicare in acest loc superb.

Valletta

Cum se ajunge in Malta?

Pentru a fi putin mai practici, incepem cu transportul catre Malta, unul din cele mai avanatajoase fiind cel aerian. Exista zboruri directe din Bucuresti catre singurul aeroport din Valletta, frumoasa capitala a Maltei, zboruri ce sunt practicate de companiile low-cost. Companiile aeriene de linie, de obicei, ofera transport catre Malta cu o escala prin frumoasele metropole europene precum Munich, Roma, Varsovia, locuri ce merita vazute cu desavarsire daca durata escalei permite acest lucru. De obicei, intervalul de timp intre escale este destul de scurt, insa se poate opta, odata cu efectuarea rezervarii online, pentru plecare a doua zi, alocandu-va astfel timp suficient pentru a vizita aceste locatii. Cele mai bune preturi pentru transportul aerian pot fi obtinute folosind platforma www.skyscaneer.ro sau pentru companiile de linie site-uri precum www.paravion.ro.

Cazarea se poate obtine folosind website-uri precum www.momondo.ro sau www.tripadvisor.ro. Pentru cei mai comozi dintre dumneavoastra se pot utiliza si agentiile de voiaj ce ofera pachete adaptate solicitarilor fiecarui client, insa la preturi considerabil mai mari fata de cele obtinute pe cont propriu.

in drum spre Bugibba

Numarul de persoane recomandat pentru a vizita Malta este minim 2 sau grupuri de persoane cu numar par, asta daca se tine cont de bugetul alocat, unele preturi fiind destul de mari pentru anumite produse si servicii, insa despre preturi vom vorbi in randurile ce urmeaza.

Mijloace de transport in Malta

Odata ajunsi in aeroportul din Valletta, denumit Aeroportul International Malta (MLA), singurul aeroport din Malta si insulele sale, (Gozo fiind urmatoarea ca marime) in functie de destinatia finala, aveti mai multe variante de transport, cele mai recomandate fiind shutter bus-ul sau transportul public in comun, autobuzele; Malta nu foloseste ca mijloc de transport trenul.

Pentru shutter bus, mai exact microbuze ce ridica si transporta persoane dintr-un punct in altul, se pot face rezervari si prin intermediul companiilor aeriene ce de obicei practica preturi mai mici fata de cele obtinute in aeroport spre exemplu, unde preturile sunt duble pentru acelasi serviciu sau distanta. Costul prin rezervarea online este de 10 Euro pentru ambele sensuri (dus-intors) si 10 Euro per segment in situatia in care se face rezervarea telefonic sau folsind www.maltatransfer.com.

Transportul public este considerabil mai ieftin, o calatorie costand 1,5 Euro, iar biletul este valabil 2 ore din momentul achizitionarii, putand schimba liniile de transport intre ele. Asteptarile sunt considerabile in anumite locatii, traficul din Malta fiind unul din cele mai aglomerate din cauza stradutelor ce au o circulatie destul de intensa pe tot parcursul zilei, iar intarzieri au loc frecvent. Autobuzele ce pleaca din aeroport spre diferite zone din Malta, implicit pana la insula Gozo de unde se ia ferry boat, sunt X1, X2, etc. Atentie!!! Intervalele orare privind circulatia autobuzelor difera de la un mijloc de transport in comun la altul, asadar asigurati-va ca va incadrati in intervalul orarar afisat in statii. Pentru mai multe detalii despre transportul in comun in Malta, accesati www.publictransport.com.mt.

Exista si posibilitatea inchirierii masinilor sau scuterelor, varianta ceva mai practica daca vreti sa vedeti cam tot ce se poate vedea pe aceasta insula de aproximativ 70 Km. Masina inchiriata va putea fi o provocare pentru unii, in Malta se conduce pe partea dreapta, ca in Marea Britanie sau Cipru.

Strazile din Valletta, Malta

Unde stam si care este perioada ideala de a vizita Malta?

Oferta turistica este foarte variata in Malta, aceasta tara fiind cunoscuta ca fiind o destinatie turistica preferata de persoane de toate varstele si nationalitatile.

Cele mai comune locuri de cazare sunt hotelurile de 3 stele, insa daca va doriti experiente de 5 stele, aflati ca si acestea sunt posibile, preturile fiind diferite de la o perioda la alta. Lunile cele mai recomandate pentru a vizita Malta sunt septembrie-octombrie cand preturile incep sa scada si cu 30%, soarele fiind inca prezent pe tot parcursul zilei. In noiembrie se ajunge si la temperaturi de 25 de grade pe timpul zilei, media fiind de 20, asta sa va dati seama cat de cald poate fi in lunile anterioare. Ploile sunt rare in Malta, insa torentiale atunci cand acestea apar. Pretul camerelor pot incepe de la 10-15 Euro pe noapte chiar si cu micul dejun inclus, iar o cina la un hotel de 3 stele poate costa intre 15 si 25 Euro de persoana, spre exemplu. Difera mult locatia, perioada in care se viziteaza Malta si cu siguranta pot fi luate in calcul si alte considerente.

Golden Beach Bay

Must See in Malta

Capitala Valletta cu imaginile sale panoramice si pline de istorie, piata It-Tokk din insula Gozo pentru pasionatii de cumparaturi, Mdina Rabat orasul medieval, Popey’s Village locul unde s-au facut filmarile pentru cunoscutului personaj de desene animate Popey Marinarul, plajele surprinzatoare precum Golden Beach, sau alte locatii precum Mqaret, Sain Paul, Buggiba sunt destinatii importante pentru vizitatori.

Arhitectura in Malta

Arhitectura in Malta

Peisajele sunt absolut superbe in Malta: palmieri, cactusi de dimensiuni considerabile, plaje minunate, apa de un albastru cristalin, barcute si yacht-uri la tot pasul, roca omniprezenta si arhitectura cu influente mixte. De asemenea, oamenii veseli si primitori, shop-urile, barurile, restaurantele, promenadele, sporturile dedicate iubitorilor de apa, circuitele dedicate, toate acestea fac parte din Malta, destinatia ideala pentru cei care isi doresc altceva. Practic Malta are o sumedenie de oferit, limita fiind doar tu si asteptarile tale, asadar nu ezita, fa-ti bagajele si pegateste-te de o experienta de neuitat!

Vacanta placuta!

Pentru intrebari, tricks and tips, informatii importante ce nu sunt afisate in articol, lasa un mesaj mai jos pentru ca cei care au fost in Malta sa iti poata raspunda!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *