In vizita la salina Targu Ocna – Mina Trotus

Pasiunea pentru a explora tara iti ofera posibilitatea de a descoperi locuri noi. Cu toate ca salina din Targu Ocna nu este tocmai noua, aceasta se bucura in continuare de mii de vizitatori anual, oferind cunoscutele beneficii pentru sanatatea celor care ii trec pragul.

Salina Tirgu OcnaSituata la numai cativa kilometri de Onesti, spre statiunea Slanic Moldova, salina din Targu Ocna poate fi vizitata zilnic. De retinut ca in weekend si in timpul sarbatorilor legale, exista posibilitatea de a fi destul de aglomerat. Insa odata ajunsi inauntru, dupa mai bine de 3 km de mers cu autobuzul prin muntele de sare, aerul curat si rece, cu o temperatura constanta de 12-13 grade, te va surprinde.

Construita in 1992, biserica din sare este un loc sfant unde iti poti pune in ordine gandurile, fiind primul lacas ce poate fi vizitat aici.

O sumedenie de spatii amenajate pentru distractia ta si a copiilor, iti stau la dispozitie: tenis de masa, teren de fotbal, teren de basket, carturi, leagane, chiar si o fantana artizanala sapata in sare, sunt punctele forte ale locatiei.

Ceea ce este cu adevarat inedit, este sala de spectacole Florin Piersic din salina de pe Trotus, ce in fiecare weekend te asteapta cu dansuri contemporane, traditionale si irlandeze, muzica usoara si populara, cantece interpretate la nai si alte momente de spectacol, in salina!

Mai apoi, te poti delecta in muzeul sarii, poti lua masa intr-una din locatiile de acolo, poti achizitiona produse si suveniruri, sau poti continua distractia in spatiile special amenajate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *