De sarbatori in Bucuresti

Capitala Romaniei, Bucuresti, ocupa un loc important pe harta Europei pentru cei care doresc sa cunoasca o parte din istoria frumoasei metropole.

Piata Unirii si Palatul Parlamentului in fundal

De ce Bucuresti de sarbatori?

Siguranta in contextul european, comunismul si capitalismul inca vii, libertatea de miscare si orasul vibrant in care poti ajunge cu usurinta la Palatul Parlamentului, a doua cladire administrativa ca marime din lume, furnicarul din centrul vechi al orasului, Muzeul Taranului Roman, Muzeul Antipa, aerul parizian din zona Arcului de Triumf, parcurile si frumusetile naturii de neegalat, toate acestea, merita cu desavarsire cel putin o vizita!

Un minus din zonele ultra-centrale ale Bucurestiului il reprezinta traficul de suprafata, uneori insuportabil la orele de varf. Alternativa viabila pentru vizitatori o reprezinta metroul care de cele mai multe ori ajunge cu bine la destinatie, fiind unul din cele mai ieftine mijloace de transport subteran in comparatie cu restul metropolelor europene.

Lumini de sarbatori in Bucuresti

Evenimente in Bucuresti:

Cu ocazia sarbatorilor de iarna, sunt organizate varii evenimente tematice, precum targuri de Craciun, nelipsitele concerte din Piata Constitutiei sau Piata Universitatii, spectacole si alte activitati interesante ce iti vor capta atentia si vor face clipele petrecute aici de neuitat.

Temperaturi in Bucuresti:

Temperaturile din timpul iernii in general variaza si uneori acestea sunt duse la extreme: si minus 20 de grade pe timpul noptii, pana la 5 grade cu plus. Ziua in general temperaturile sunt mai ridicate. Chiar daca nu ai de unde sa cunosti cate grade sunt afara, iti poti da seama dupa starea pasarilor ce se incapataneaza sa ramana aici pe timpul iernii. Cand e mai cald si pe placul lor, acestea dau adevarate sieste fiind omniprezente pe cer si prin parcuri, iar cand vremea nu este tocmai prielnica le poti zari zgribulite pe cheiul Dambovitei, spre exemplu.

Intersectia Universitate Bucuresti

De vazut prin Bucuresti:

Pe timpul zilei sunt nenumarate locuri de vizitat, incepand cu frumoasa Calea Victoriei, Bulevardul Magheru, zona Aviatorilor sau Unirii, locatii frumos iluminate de sarbatori, friind printre cele mai frumoase luminite de Craciun din intreaga Euopa.

Asadar, daca aveti in plan vizitarea capitalei, Bucuresti, sunteti incurajati sa o faceti si pe timpul iernii cand totul este imbracat in alb, iar atmosfera este intotdeauna de sarbatoare.

Va incurajam sa completati informatiile din acest frumos articol despre Bucuresti lasand comment in campurile de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *