Ce poate fi mai frumos decat o vizita in Cappadocia!?

Cappadocia

Situata in centrul Turciei, Cappadocia este destinatia cu istorie persana. Cu o clima semi-arida si inaltimi de pana la 3916 metri, Cappadocia este un platou strapuns de varfuri vulcanice ce se întinde pe aproximativ 400 km de la est la vest și pe 250 km de la nord la sud.

In Cappadocia se ajunge relativ usor, fiind o destinatie foarte cunoscuta, atat de localnici cat si de turisti. Odata ajunsi in Ankara capitala Turciei, se poate face foarte usor o escala in aceasta regiune deosebita.

Odata ajuns aici, esti liber sa explorezi fiecare coltisor al Cappadocei, zona in care se vad primele semne ale civilizatiei, pe vremea cand oamenii traiau in pesteri si vanau sa isi castige existenta.

Daca vei fi suficient de curios, vei observa si lacasuri de cult in care lumea se ruga la divinitate si uneori se adapostea in fata naturii dezlantuite. E greu de crezut ca regiunea a fost candva populata insa te vei lasa convins de acest lucru atunci cand vei da de orase precum Goreme sau Ortahisar, adevarate capodopere contemporane sculptate in piatra.

destinatii in Turica

Pentru cei care dispun de multi bani si doresc sa aiba parte de o cina de neuitat intr-o locatie speciala, mai exact sapata la propriu in munti, acestia sunt bine-veniti la resortul din provincia Nevsehir, la 3 km de localitatea Urgup, in KARKUS Entertainment Center  unde cu siguranta vor avea parte nu doar de o locatie speciala ci si de cunoasterea culturii si traditiilor turcesti, aratate prin show-uri live cu dansuri din buric si traditionale, focuri in aer liber, mersul pe jar sau sticla si multe alte activitati cu specific cultural turcesc.  Este foarte important sa va rezervati locurile din timp deoarece este plin de turisti veniti din toate colturile lumii iar uneori au loc petreceri private ce nu sunt disponibile celor veniti neanuntati. Mai multe detalii despre Karkus Entertainment Center veti gasi aici!

In speranta ca v-am lasat convinsi sa vizitati Cappadocia, cu siguranta cei ce o vor face nu vor avea de regretat, indiferent de sezonul in care aleg sa isi faca simtita prezenta.