Antreprenoriatul sau angajamentul fata de o alta companie!?

Exista diferite programe pentru a testa ce ti se potriveste mai bine, totul finantat la nivel european. Erasmus+ finanteaza proiecte ce permit participantilor “sa ia pulsul la cald” in diferite domenii si regiuni ale Europei. Una din tematicile abordate este rata de angajare a tinerilor din tarile membre. Insa, a lucra pentru altii nu este singura modalitate de a face ceea ce iti place, antreprenoriatul ocupand un loc important in randul celor care doresc o alta abordare profesionala.
Erasmus for Young Entrepreneurs sau Erasmus pentru Tinerii Antreprenori permite doritorilor, fara limita de varsta, sa se specializeze pe un anumit domeniu de activitate si sa afle cat mai multe de la o firma cu renume din afara. Vei avea oportunitatea de a lucra in interiorul acesteia pana la 6 luni. Procedura este simpla si rapida, atat doritorul cat si compania eligibila, se inregistreaza pe o platforma online, special dedicata, iar in momentul in care profilurile se potrivesc, incepe procesul de implementare efectiva a proiectului, cu tine ca participant si organizatia gazda, ca mentor.
Odata ajuns la organizatia gazda, cunostintele, procedurile, tipsurile s.a.m.d. iti vor fi dezvaluite si puse in practica pentru ca tu, mai apoi, dupa finalizarea stagiului, sa poti implementa un plan de afaceri bine stabilit, cu suportul organizatiei gazda. Te vei bucura nu numai de o experienta inedita, ci si de intreg suportul necesar pentru a-ti indeplini visul antreprenorial.
Transportul, cazarea, mesele si banii de buzunar iti sunt asigurate, cuantumul acestora variind in functie de tara in care vei ajunge. Si ce este mai important, in cazul in care, dupa finalizarea stagiului, ai ajuns la concluzia ca nu acest domeniu iti defineste statusul profesional, nu exista obligativitatea de a implementa un plan de afaceri odata intors in tara.
Daca perspectiva antreprenoriala nu iti surade, platforma de angajare Eures iti poate fi de folos, aceasta fiind conectata cu toate agentiile fortei de munca a statelor membre, facilitand astfel angajarea la nivel european. Domeniile oferite sunt variate iar suportul necesar il vei primi din partea specialistilor. Ce e important de stiut, este faptul ca, odata profilul tau acceptat de angajator, interviurile face off se vor putea face fara ca tu sa fii nevoit sa platesti transportul, programul se ocupa de intreg acest demers. Important este sa stii cum functioneaza totul si sa fii la curent cu informatiile acetui tip de program.
Iar daca niciuna din cele doua variante nu iti surade, participarea intr-un proiect Erasmus+, precum cel organizat de OTI International, denumit Employ+, iti va deschide noi orizonturi si perspective prin metode de invatare non-formala. Tari participante precum Romania, Bulgaria, Turcia, Irlanda, Polonia, au prezentat situatia ratei de somaj la nivel local, au facut calcule si propus solutii pentru o piata a fortei de munca mai variata si permisiva, necesara persoanelor ce nu detin o experienta de lucru prea vasta. Workshop-urile, dezbaterile si statisticile, au ajutat participantii sa inteleaga mai bine situatia la nivel european si, in cele din urma, sa ia cele mai bune decizii in ceea ce priveste alegerea carierei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *